Нам потрібно розм'якшити шкаралупу за допомогою високої температури води, щоб її можна було легко розколоти. Налийте неповну каструлю води та висипте трохи горіхів. У киплячій воді шкаралупа волоських горіхів стане м'якою приблизно за 15-20 хвилин. Далі все тим же ножем піддаємо шкаралупу біля основи і розкриваємо стулки.
Щоб помити грецькі горіхи в шкаралупі попередньо потрібно перекласти в друшляк і промити проточною водою. Так піде пил, бруд. Після цього залити окропом на півгодини, витягнути шумівкою чи ложкою. Якщо воду злити, а не витягувати, то сміття та бруд виявляться на дні разом із горіхами.
Безпечним способом освітлити ядро грецького горіха є бланшування. Бланшування (бланшування) горіха – Короткочасна обробка продукту окропом або парою, щоб зняти шкірку. Бланширований горіх не вважається світлим ядром та його не продають у роздрібних мережах.